A Facebook már lehetővé teszi, hogy a privát és publikus profil képeket nagyobb méretben is megnézzük függetlenül attól, hogy ismerősünk-e az illető. A Facebook profilképek nagyításban lehetőség nem csak asztali, hanem mobilos Facebook alkalmazásokban is elérhető.

Facebook profil képek megnézése nagyobb méretben

Miért érdekes, hogy mindenféle profil kép nagyobb méretben is megnézhető?

Azért, mert akinek a beállításaiban csak az ismerősöknek engedélyezte ezt, azt a fotó körülményei miatt, a nehezen beazonosíthatóság (pl. utazás során, vagy egy városi forgalomban készült kép részlete a profilkép) akadályozta, hogy az új ismerősök bizonyosságot szerezzenek, hogy valóban Ő az akit hozzáadhatnak az ismerősökhöz.

Ha a hírfolyamban megjelenő kicsi, vagy a felhasználó profil oldalán kattintunk a profil képre akkor, és új ablakban megmutatja a Facebook a profil kép alapját képező eredeti képet nagyobb méretben.

A profil kép Facebook által elfogadott mérete min. 180×180 pixel, ha kisebbet akarunk feltölteni akkor, nem engedi. Nem mindegy, hogy a minimum kép méret milyen tartalmat mutat, így kijátszható, hogy a nagyítás valóban egy olyan képet mutasson ami segít minket az azonosításban.

Zukerberg eleve kis képet töltött fel

Zuckerberg kijátszotta: eleve csak egy kis képet töltött fel. Fotó: Mark Zuckerberg / Facebook

 

Persze a felhasználók többsége egy nagyobb méretű képet tölt fel, amin kijelöli az arcát profil képnek.

Ha megnézed egy ismerős és egy ismeretlen személy profil képét, akkor észreveheted a különbséget – A Try Modern rámutat: a privátra állított képek mellett ugyanis nem jelenik meg a szokásos fehér sáv, a lájkolás (és a hozzászólás) lehetőségével.

Ha érdekesnek találtad, oszd meg ismerőseiddel!  🙂 

Pin It on Pinterest