Facebook oldal frissítéssel kapcsolatos top 5 kérdésMiután a Facebook bejelentette az oldalak frissítését, sok kérdést kapott. Az emberek kíváncsiak, hogy a változások – mint a frissített idővonali design, a könnyebben hozzáférhető adminisztrátori, és mérő eszközök – milyen hatással lesznek rájuk. A leggyakrabban elhangzó kérdéseket és a válaszokat egy hírben osztották meg.

1. Milyen információk jelennek meg az oldalam bal oldali oszlopában?

Ha az oldala pl. egy építkezéssel foglalkozó vállalkozás, akkor a bal oldali oszlopban megjelenik egy térkép, telefonszám, nyitvatartási idő, lájkok és cége látogatóinak száma, a vállalkozásával kapcsolatos információk, alkalmazások (adott esetben), fotók, videók , vélemény, hozzászólások az oldalhoz, és az oldal által kedvelt más oldalak.

Azon vállalkozások, akik elsősorban online területen működnek, azoknak a bal oldali oszlopban az oldal lájkolóinak számát, információkat az oldalról, alkalmazásairól (ha beépítésre kerülnek), fotók, videók, hozzászólások és azon oldalak amelyek az oldal kedvel.

A bal oldali oszlop dobozainak átrendezése a frissítéssel elérhetővé válik az oldal adminisztrátorai számára (ahogy a személyes profil felületein is beállítható, hogy melyik információs doboz legyen látható).

2. Hol fognak az alkalmazások megjelenni?

Két helyen fognak megjelenni: a bal oldali oszlopban, és a (borítókép alatti) felső navigációs menüben (továbbiak menüpont). Hasonlóan az előző pontban felsoroltakhoz, az adminisztrátorok változtatni tudják az alkalmazások sorrendjét, megjelenését.

Facebook oldalakban az alkalmazások új helye

3. Hol tekinthetők meg az üzenetek?

Amennyiben aktiválva van, két helyen tudja megnézni az üzeneteket: a borítókép tetején a Tevékenységek fülnél, illetve a borítókép jobb oldalán lévő “This Week” dobozban.

Facebook oldal üzenet új helye

4. Vajon tudni fogják az oldalak, hogy hozzá adtam őket az oldal figyelő listához?

Az oldal adminisztrátorok kapnak róla értesítést, amikor oldalukat hozzáadják egy másik oldalon a megfigyelési listához. Az értesítés azt jelzi, hogy bővült a lista, de azt nem fogják nyilvánosságra hozni, hogy melyik oldal adta hozzá őket.

5. Mikor lesz hozzáférhető a frissített oldal design?

Eddig csak néhány oldalon jelent meg a frissülő design. Az elkövetkező néhány héten belül folytatódik a design váltás.

A legfontosabb kérdésekre választ kaptunk, a puding próbája akkor lesz, ha már mi is megkapjuk az új felületet. Önök is várják már a design cserét?  🙄

Pin It on Pinterest