Facebook megkönnyítette a felhasználók számára, hogy jelentést küldjenek adathalászati kísérletek észlelésekor, ezért indította el phish@fb.com mailboxot.

Adathalászat minden olyan kísérletet, amely személyes információk, mint például a felhasználónév, jelszó, vagy pénzügyi információk megszerzésére irányul, sok esetben úgy, hogy másnak adja ki magát és csalja ki az adatot.

A bejelentések révén a Facebook képes lesz összeállítani egy feketelistát az adathalászokról, így hatékonyabban tud fellépni ellenük, megvédeni a felhasználók fiókjait.

A bejelentési emailcím phish@fb.com  önmagában nem fog megvédeni, a felderítéseben segíthet, ezért itt van néhány tipp hogyan ismerhetik fel az adathalász e-maileket:

  • Legyen gyanakvó minden olyan e-maillel szemben, ami sürgősen kér be személyes, vagy pénzügyi információkat, és ne feledje, ha az e-mail-e digitális aláírással rendelkezik, akkor sem biztos, hogy nem hamis.
  • Ne használja az e-mailben lévő linkeket, azonnali üzenetben, vagy a chaten, ha azt gyanítja, hogy az üzenet nem hiteles, vagy nem bízik a feladóban. Ehelyett lépjen a honlapon közvetlenül a megadott területre.

Ez az új jelentéstételi csatorna  segíteni fogja a már meglévő belső rendszereket, amiket az adathalász oldalak felismerése érdekében készített a Facebook. A belső rendszerek értesítik a Facebook csapatát, így tudnak információt gyűjteni a támadásokról és értesíti a felhasználókat. Az érintett felhasználókat a program kérni fogja, hogy változtassák meg a jelszavukat, tanulmányozzák az oktatási oldalakat, hogy  jobban védjék meg magukat a jövőben.

Mint már jeleztük, látogasson el http://www.facebook.com/hacked oldalra, ha úgy gondolja, hogy a Facebook fiókja veszélyben van.

Gondolja, hogy a phish@fb.com e-mail cím segít egyszerűsíteni a jelentési folyamatot? Ossza meg ismerőseivel a cikket, hogy Ők is tudomást szerezhessenek erről a biztonságot segítő lehetőségről. Ha emailben is értesülni szeretne ehhez hasonló cikkeinkről, akcióinkról iratkozzon fel hírlevelünkre.

Pin It on Pinterest