highlight-postA múlt év végén jelent meg a személyes profiloknál is a poszt hirdetés lehetősége, ~ 400,- Ft -ért úgymond “kiemeltté” tehetjük bejegyzésünket. Erről egy decemberi összefoglalónk végén számoltunk be.

Kiemelés - személyes poszt két dolláros hirdetése -

A Facebook szóvivője bejelentette – számol be az www.insidefacebook.com -, hogy bővítik a promoted post funkcióit; lehetővé teszik, hogy a felhasználók fizessék ismerősük bejegyzés hirdetését (promoted post).

Ez az új hirdetés azoknál nem fog megjelenni, akik az adatvédelmi beállításaikban tiltják, de mindenki más hírfolyamában nagyobb hangsúllyal lesz jelen. Az ismerősök bejegyzéseit eddig is lehetett hirdetni, de előbb meg kellett osztani és utána lehetett kiemeltté tenni. A fejlesztés bevezetése után a megosztáskor azonnal dönthetünk arról, hogy fizetjük az ismerős posztjának népszerűsítését egy jelölő négyzet bekattintásával.

Már a megosztáskor lehet promotálni, a megosztott bejegyzést

egyszerűen csak be kell pipálni hogy fizetett bejegyzés (promoted post)

Ez a módosítás a még inkább kiterjeszti, annak a lehetőségét, hogy a felhasználók használják ezt a fizetett funkciót. A Facebook példákon keresztül javasolja a funkció használatát álláshirdetésekhez, jótékonysági tevékenységekhez, barátok támogatásához.

A rajongói oldalaknál feladott hirdetéseknél egyértelmű, hogy ki adta fel; a Facebook azt igéri, hogy ezeknél a hirdetéseknél jelezni fogja egy cimkén, hogy ki fizette “Sponsored by [felhasználó neve].”

A lehetőség, hogy a barátok támogassák egymást a bejegyzések promotálásával, fokozatosan fog megjelenni a különböző régiókban. Ezek a hirdetési formák csak azoknál a felhasználóknál fognak megjelenni, akiknek 5000 főnél kevesebb ismerősük van, és csak az asztali alkalmazásokban (mobilokban nem).

Használtátok már a poszt kiemelést a saját fiókotokban? Írjátok meg hozzászólásban, hogy milyen esetekben segítenétek ismerőseiteken posztjuk egy-egy “kiemelésével”.

Pin It on Pinterest