fb-kep-meretei-400Ön tudja követni milyen kép méreteket ajánl a Facebook?
Bevalljuk, sokszor nekünk is okoznak meglepetést a posztoláskor, hirdetések elhelyezésekor, a súgóban, vagy csak a következményben észre vett változások. Ezek az egyik leggyakrabban változó paraméterek, amik befolyásolják Facebook oldalának marketing tevékenységét, hiszen nincs annál lehangolóbb, ha a “link-share” -el megosztott kép rosszul jelenik meg a Facebook üzleti oldalán. Frissítettük a cikket az új oldal designak megfelelően (2016.09.15-én).

Tudni szeretné, hogy mekkora az idővonal borítóképének, vagy az asztali böngésző felületeken az ajánlott hírfolyamkép, esetleg a mobil felületek képméretei?

Facebook oldalak borítóképe

Az általunk ajánlott borítókép mérete eltér a Facebook súgójában és az alábbi infografikában megadottól.

A Facebook súgó ezt írja:
Az oldal borítóképének tulajdonságai:

  • Számítógépen 820 képpont szélességgel és 312 képpont magassággal, okostelefonon 640 képpont szélességgel és 360 képpont magassággal jelenik meg az oldaladon.
  • A borítókép hagyományos mobiltelefonon nem jelenik meg.
  • Legalább 399 képpont szélesnek és 150 képpont magasnak kell lennie.
  • Leggyorsabban sRGB JPG formátumú, 851 képpont széles és 315 képpont magas, 100 kilobájt méretnél kisebb fájlként töltődik be.
A logódat vagy szöveget is tartalmazó profilképek és borítóképek esetén PNG-fájl használatával jobb eredményt érhetsz el.

A partnereink Facebook oldalain is 828×466 pixel méretű borítóképeket használunk, amelyek tökéletesen jelennek meg az asztali gépeken és okostelefonokon is. A képre kattintva letölthető a borítókép PSD változata.

uj-fb-page-design-828x466-20160729-minta-w

 

Jon Loomer infografikája

…összefoglalja az aktuális Facebook képméreteket, azt ígéri folyamatosan frissíteni fogja.  🙂

fb-dimensions-2016new-1w

 
Courtesy of: JonLoomer.com

Reméljük segítettünk eligazodni a Facebook képméretek dzsungelében, ha kérdése van tegye fel hozzászólásban itt, vagy akár Facebook oldalunkon is.

Pin It on Pinterest