Malicious emails, claiming to come from FacebookLegyetek óvatosak az olyan e-mail-el amelyik azt állítottja, hogy a Facebook azt mondja, hogy egy ismerős megjelölt egy fényképen.

Lehet, hogy te vagy a következő potenciális áldozat egy rosszindulatú támadás miatt.

SophosLabs-nál már elfogtak egy e-mail kampányt, amelynek célja, hogy megfertőzze a címzettek számítógépeit malware programmal.

Itt egy példa, egy tipikus e-mail így néz ki:

Malicious email claiming to come from Facebook

Tárgy: Christine McLain Gibbs tagged a photo of you on Facebook
Feladó: Facebook <notification@faceboook.com>

(Észre vetted mi a furcsa a feladó e-mail címében? A feladó Facebook helyett “Faceboook” három “o”-val írja.)

Ha rákattintasz a linkre az e-mailben, nem irányít azonnal a valódi Facebook weboldalra. Ez helyett a böngésző, egy másik weboldalon, néhány rosszindulatú iFrame script-et futtat le és megfertőzi a számítógépedet.

Malicious script

Miután a vírus megfertőzött, négy másodpercen belül böngésződ átirányításra fel a Facebook oldalára mintha semmi sem történt volna.

Facebook page

SophosLabs azonosította a  Troj/JSRedir-HW malware.

Kérjük, legyetek résen. Te ki tudod védeni ezt a veszélyt, ha a tanácsoknak megfelelően figyelmesen kezeled a bejövő e-mail-ket.
Még ha nem vetted észre, hogy a “Faceboook” nevet  helytelenül írták, akkor is látható, ha az egérrel kép fölé áll, hogy a hivatkozás nem megy közvetlenül a valódi Facebook weboldalra.

SophosLabs még vizsgálja ezt a támadást, és közzé teszi a további információkat a weboldalán.

Forrás: http://nakedsecurity.sophos.com

Addig is a megoldás, hogy figyelmesen olvasol, kattintasz a levelekben lévő képekre és hivatkozásokra. Rendelkezz megfelelő vírusvédelmi rendszerrel, amely napra kész frissítéssel van ellátva. Olvasd továbbra bejegyzéseinket, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess az ehhez hasonló fontos információkról, s ezeket is oszd meg az ismerősökkel!

Pin It on Pinterest