Dropbox - Secure biztonsági mentés, szinkronizálás és megosztás egyszerűen.Az egyre népszerűbbé váló Dropbox online tárhelyszolgáltatás mostantól Facebook-integrációval bővül. A felhasználók közvetlenül megoszthatnak állományokat a Dropboxból, ami nekik kényelmes használatot, a Dropboxnak pedig új felhasználókat jelenthet.

A közösségi oldalon lassan, ahogy a szolgáltatást élesítik minden felhasználó számára, megjelenik a Dropbox ikonja, amelyre kattintva az online tárhelyről közvetlenül lehet a Facebookon képet, videót vagy más dokumentumot megosztani – ehhez a csoport oldalán elég az “Add File” gombra kattintani. Amennyiben egy megosztott fájlt a tulajdonos módosít vagy töröl, arról az azt elérő minden felhasználó értesítést kap. A szolgáltatást tegnap kezdték el élesíti a Facebookon, de eltarthat néhány napig, mire mindenki számára elérhető lesz, olvasható a hivatalos Dropbox-blogban.

Dropbox fájl megosztás a Facebook csoportban

A közösségi oldal és az online tárhely integrációja azok számára lehet kényelmes, akik ismerőseiket csoportokba rendezték a Facebookon, ők ugyanis mostantól fogva egyszerűen és kényelmesen tudnak a Dropboxból egy zárt, kontrollált csoporttal állományokat megosztani – nem kell a linket egyenként elküldeniük több ember számára. A Dropboxnak pedig azért előnyös a megállapodás, mert a világ legnagyobb közösségi oldalába is bekerül az emblémája és a neve, miáltal további új felhasználókat szerezhet – jelenleg a felhasználók száma meghaladja az 50 milliót.

Ha a Dropbox fiókja kapcsolódik a Facebook fiókjához, akkor csak válassza ki a megosztani kíván képet, videót, dokumentumot, stb. és már láthatják is a csoporttagok a hírfolyamukban, telefonjaikon, vagy tabletjükön.

 

A Dropboxon minden felhasználó 2 gigabájt ingyen tárhelyet kap alapesetben, ezt egészen 3 gigabájtig lehet bővíteni például ismerősök meghívásával. Egyes készülékgyártókkal már korábban kötött megállapodást a szolgáltató, a HTC okostelefonok vásárlói például több tíz gigabájt tárhelyet kapnak ingyenesen egy időre abban az esetben, ha telefonjukról regisztrálnak a Dropboxba. Természetesen felárért bővíthető az online tárhely kapacitása, 100 gigabájt egy évre 100 dollárba kerül. A Dropbox előnye, hogy számtalan külső alkalmazás támogatja, illetve hogy képes a felhasználó által megadott könyvtárak szinkronizálására.

Az Androidon futó Dropbox-kliens is frissült a közelmúltban, ennek köszönhetően a platformon futó alkalmazások követlenül hozzáférhetnek az online tárhelyen levő állományokhoz, ugyanúgy mintha csak a telefon háttértárán helyezkednének el.

Forrás: hwsw.hu

Tipp: Régebbi írásunkban beszámoltunk arról, hogy meddig növelhető a Dropbox ingyenes tárhelye, ha kíváncsi vagy rá itt éred el.  Akinél már megjelent a csoportjaiban ez a lehetőség  jelezze hozzászólásban, s ha kérdésed van a csoportok kezelésével kapcsolatban tedd fel, segítünk.

Pin It on Pinterest