Facebook beszélgetés érték

Hogyan tudjuk mérni azt, hogy mennyire hatékony a kommunikációja Facebook rajongói (üzleti) oldalunknak.
A Facebook lájkok száma, beszélnek róla szám, és az oldalak adminisztrátorai számára elérhető Insight elemzések tájékoztatnak erről. Habár az utóbbi 2-3 nap késéssel, annak ellenére, hogy már többször lehetett azt hallani nyilatkozatokban, hogy most aztán már tényleg valós időben fogja mutatni, ez többé-kevésbé csak az oldal post-ok elemzésére igaz.

Neked mennyi a CScore-od?Conversation Score – Beszélgetés érték

Mary Smith osztott egy nagyon egyszerű, gyors, szemlétes eszközt, amit be is ágyaztam a cikkbe (Facebook beszélgetés érték), így azonnal ki is próbálhatod. A Conversation Score-t böngésződ könyvjelzői közé érdemes elmentened, ha gyorsan meg akarod tudni, hogy a saját, vagy más rajongói oldalaknak milyen a befolyásuk a követőikre, a rajongóik mennyire elkötelezettek az oldalak irányába, tehát milyen teljesítményt nyújtanak az oldalak a lekérdezés időpontjában.

Tudni akarod, hogy a Te Facebook oldaladnak mennyi a CScore-ja?

A szövegbeviteli mezőbe írd be a rajongói oldalad azonosítószámát, vagy az oldalad URL-jét, de megadhatod a Facebook rövid nevét is, majd kattints a Get CScore report feliratú nyomógombra és várj néhány másodpercet, hogy megkapd a jelentés.

Mi áll a jelentésben?

A felső részben bal oldalon egy 0-99-ig terjedő minősítést, tőle jobbra (alatta) pedig szövegesen is arról, hogy mennyire jól beszélget  az oldal a rajongóival.

A középső részben négy mutatót találsz minősítő csillagok, illetve százalékos értékekkel is, ezek a következők:

  • Response to Fans – Rajongók válaszai (hány százalékban szóltak hozzá)
  • Broadcasting – Műsorszórás 😆 (napi hozzászólások száma)
  • Fan Love – Rajongói szeretet (meglévő rajongóid hány százaléka aktív)
  • Virality – Terjedés (posztonként hány százalékban éred el a virálisan elérhető felhasználókat)

Az alsó részben Posting Habits – az oldal posztolási szokásainak megoszlását láthatod, legalul pedig a Based on – bázis adatokat.

Ha tetszik, akkor használd, és a kommunikációdat korrigáld az eredmények  birtokában, de mindenképp oszd meg mással is, neki se kelljen bajlódni az Insight elemzésekkel.

Pin It on Pinterest