megosztott fotóalbum közreműködőkkel1-600x450Egy kép többet ér ezer szónál. A különböző marketing elemzések mind azt mutatják, hogy a Facebook oldalakon és a személyes idővonalakon (ez persze más közösségi hálózatokra is igaz) a legtöbb interakciót a fotókkal lehet elérni. Egy-egy ütős fénykép, egy-két jól irányzott mondattal, kérdéssel, felhívással sokkal nagyobb hatást tud elérni mint, akár a videó, vagy a legszuperebb marketing szövegek. A jó fotóalbumok akár hosszabb történetet pl. egy baráti társaság kirándulását, esküvőt, de pl. valaminek a kezelési lépéseit is bemutathatják, így az egy-egy posztban megosztott képekhez hasonló hatékonyságot lehet elérni visszacsatolások terén. Jelenleg a fotóalbumomba csak én tölthetek fel képeket, én adhatok hozzá újabbakat.

Marshable.com adott hírt róla, hogy a világ legnagyobb közösségi hálózata megkezdte a megosztott fotóalbumokkal kapcsolatos új funkciójának tesztelését, amely lehetővé teszi, hogy több felhasználó töltsön fel képeket azonos albumba.

Az album létrehozója megoszthatja a hozzáférést 50 ismerősének “szerkesztő” státuszt adva nekik, akik egymás után hozzáadhatnak fejenként 200 fényképet az albumhoz. Album alkotók választhatnak olyan beállítást is, amely lehetővé teszi, hogy a meghívott szerkesztő is hívhasson másokat, vagy fenntartja a teljes ellenőrzést album szerkesztőinek meghívására.

Az új közös albumnak háromféle adatvédelmi beállítása lesz:

  • nyilvános,
  • közreműködő barátok,
  • csak közreműködők.

Az album létrehozó mindent tud csinálni az abban elhelyezett képekkel, neki lesz joga módosítani, törölni az albumot; míg a meghívottak csak a képeiket tudják majd kezelni.

A funkció nem lesz elérhető a rajongói oldalak fényképalbumjainál.

megosztott fotóalbum közreműködőkkel

A közös albumok kezelése egyértelműen hasznos lehet csoportos rendezvények, pl kirándulások, esküvők, partik, családi események fotóinak összegyűjtésében, kezelésében.

“Egy dolog, ami igazán szórakoztató a Facebook termékek létrehozásában, hogy nem egészen lehetsz biztos benne, hogy az emberek hogyan fogják használni a terméket.” mondta Bob Baldwin szoftvermérnök a Facebook terméket is bemutató értekezletén.

A terméket először szűkebb körben tesztelik, majd minden angol nyelvi felületet használónak biztosítják, s utána nemzetközi szinten is integrálni fogják.

(Forrás: Marshable.com)

Mi a véleménye erről a fejlesztésről, fogja használni, ha megjelenik a magyar felhasználói felületeken is?

Pin It on Pinterest