AVG Uninstaller404Az okostelefonok tudását a rájuk töltött alkalmazások adják. Csak nehogy átessünk a ló túloldalára. Hogyan tudunk könnyen rendet tartani okostelefonunkra telepített alkalmazások között?

Mind az App Store-ban, mind a Google Play-ben számtalan alkalmazás vár letöltésre, és sok ezer ingyenes közülük. Érthető tehát, ha vérszemet kap a felhasználó, és egyre-másra tölti le az appokat telefonjára, táblagépére. Csakhogy a mobileszközök nem éppen óriási tárhelyükről híresek, s előbb-utóbb mindenki szembesül azzal túl sok az alkalmazás, egy sor felesleges közülük. De vajon melyiktől szabaduljunk meg?

Ennek a kérdésnek a megválaszolását segíti az AVG Uninstaller nevű androidos program.

AVG Uninstaller2

Az AVG Uninstaller segítségével könnyen eldönthetjük melyik alkalmazásra nincs szükségünk.

Az app négy szempont szerint csoportosítja a letöltött alkalmazásokat: a használatuk gyakorisága, az app energiaigénye, adathasználata, illetve tárhelyigénye szerint. Érdekes szembesülni azzal, hogy például vannak olyan appok, amelyek rengeteget „neteznek”, mi viszont szinte sosem használjuk őket – ezekre tényleg nincsen szükség.

Ha áttanulmányozzuk az AVG Uninstaller listáit, bizonyára könnyű szívvel mondunk le jó pár alkalmazásról, kis lélegzetvételhez juttatva mobileszközünk memóriáját, akkumulátorát.

(forrás: hvg.hu)

Pin It on Pinterest