Simple Notepad404Ha hirtelen fel szeretnénk írni valamit böngészés közben, ám nincs toll és papír a kezünk ügyében, érdemes a számítógépen, pontosabban a böngészőnkben jegyzetelni. Google Chrome böngészőt használók figyelem  🙂

A szituáció ismerős: szörfölünk a neten, és hirtelen fel kellene jegyeznünk valamit. Kapkodunk papír, ceruza, esetleg toll után, de – nem meglepő módon – éppen ekkor nincsenek kéznél. Más a helyzet, ha a böngészőnkben tartunk egy jegyzetelőt, például a Chrome-ban a Simple Notepad nevű bővítményt.

A bővítmény innen tölthető le, és miután hozzáadódott a böngészőnkhöz egy kis ceruza ikon jelzi a jelenlétét a felső eszközsoron.

Ha a továbbiakban jegyzetelni szeretnénk, egyszerűen kattintsunk erre az ikonra, és máris előttünk a „papírlap”, erre akár gépelhetünk, akár a Copy/Paste módszert is használhatjuk.

Ha a képernyő bármelyik egyéb részére rákattintunk, eltűnik a jegyzetelő felület, viszont ha ismét a ceruza ikonra kattintunk, mindent ugyanott folytathatunk, ahol abbahagytuk, a bővítmény még a kurzor helyét is megjegyzi.

Simple Notepad2

Zöld gomb új jegyzet, piros gomb jegyzet törlése…

Ha újabb jegyzetet készítenénk, csak kattintsunk a kis zöld körbe, és máris egy új felület jelenik meg. Látszólag eltűntek a korábbi jegyzeteink, azonban ha a jegyzetelő felület bal oldalán lévő kis nyílra kattintunk, előkerül eddigi jegyzeteink listája, és mi bármelyiket kiválaszthatjuk közülük. Törölni a kis piros körre történő kattintással tudunk.

Ha a jobb egérgombbal kattintunk a bővítmény ikonjára, akkor eljuthatunk a Beállítások lehetőséghez. Itt megválaszthatjuk, milyen legyen a jegyzetelő felülete, illetve hogy milyen időközönként szinkronizáljon a rendszer. Ugyanis éppen az a Simple Notepad egyik legnagyobb előnye, hogy ha különböző gépeken dolgozunk a Chrome-mal, és a bővítményt is telepítjük, akkor megteremti az összhangot ezek között, és mi bárhonnan megnézhetjük jegyzeteinket.

(Forrás: hvg.hu)

Pin It on Pinterest