Komoly médiakampány előzte meg az Airtime videochat-szolgáltatás bemutatkozását, azonban a Facebook partnerének számító cég aligha így képzelte el az első hónapokat.

Introducing Airtime from Airtime on Vimeo.

Az Airtime öt hónappal ezelőtt vált elérhetővé és videochatelési lehetőséget kínál a legnépszerűbb közösségi oldal regisztrált felhasználóinak. Az új funkciónak sokan megörültek, azonban a The New York Times most arról számolt be, hogy közel sem megy jól a vállalakozásnak, amit Shawn Fanning és Sean Parker, a Napster társalapítói hoztak létre. A szolgáltatást naponta alig 400, míg havonta 10 000 ember veszi csak igénybe, ami a Facebook hivatalosan több mint egymilliárdos táborát figyelembe véve gyakorlatilag elenyésző. Ezért számos vezető munkatárs távozott időközben a társaságtó., ami akár egy újabb bizonyítéka is lehet annak, hogy valóban kezd kipukkadni a Facbeook-lufi.


A chat mögött Sean Parker volt Facebook-elnök és Shawn Fanning, a Napster alapítója állnak

A Nielsen és a Comscore egyaránt azt közölte, hogy az Airtime szolgáltatást annyira kevesen használják, hogy még mérni sem tudják. A cég viszont azt hangsúlyozta, hogy a kezdeti felhasználói számok nagyon biztatóak voltak és az egyéb felmérések adatai nem megbízhatóak. Parker viszont megerősítette, hogy az alkalmazottak száma jelentős mértékben csökkent, alig tucatnyian dolgoznak a vállalatnál, pontos létszámot azonban nem árult el. Eric Feng, a Hulu egykori műszaki vezetője is otthagyta a szolgáltatást, s nem volt ő az utolsó a sorban. Parker szerint Feng távozása nem volt meglepő.

Az Airtime korábban 33,5 millió dolláros támogatást kapott különböző befektetőktől, köztük volt Kleiner Perkins, Andreessen Horowitz, az SV Angel, a Founders Fund, a Google Ventures és Ashton Kutcher. Kérdéses, hogy a befektetők türelme meddig tart. “A vállalat egy nagyon korai szakaszban van” – jelentette ki Parker és hozzátette: nincsenek nehézségeik, csupán 6-12 hónapra van szükségük. Már dolgoznak az Airtime mobil verzióján és lesznek új funkciók is, amelyek lehetővé teszik a csoportos videochatelést. Emellett a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy videoüzeneteket hagyjanak hátra a Facebookon lévő ismerőseiknek.

(Forrás: SG.HU)

Ti szoktatok használni valamilyen videochat rendszert távol élő ismerősök, rokonokkal, vagy üzleti életben történő kapcsolattartáshoz? Ha igen, akkor melyik rendszert részesítitek előnyben? Írjátok meg nekünk hozzászólásban itt, vagy a közösségi médiákban írt posztjainknál.

Pin It on Pinterest