BuyFacebookLikesMegjelent egy nagyon érdekes írás az index.hu-n, amit (bár elég hosszú) érdemes elolvasni azoknak, akik a lájkok számának bűvöletében élnek.

Tapasztalatból tudjuk, nincsenek kevesen, sőt, igen sokan vannak.

Az Index.hu cikke így kezdődik: “Tavaly az amerikai elnökválasztási kampány egyik igen szórakoztató epizódja volt, amikor kiderült, hogy Mitt Romney republikánus elnökjelöltnek a saját stábja százezres nagyságrendben vásárolt a feketepiacon kamu twitteres követőket, hogy úgy tűnjön, a népszerűsége meredeken ível felfelé (később menetrendszerűen megvádolták Obamát is ugyanezzel). Azóta egész iparág épült ki erre, lehet a feketepiacon venni facebookos rajongókat, lájkokat, youtube-os videómegtekintéseket, pinterestes, instagramos, googleplusos látszatnépszerűséget. De minek?

A Lailanma Marketing évek óta mondja, hogy nem az számít hány rajongója van egy üzleti oldalnak a FB-on, hanem az, hogy mennyire aktívak a rajongók, és ami még ennél is fontosabb, a rajongóknak hány %-a releváns rajongó!

„…egész iparág épült ki arra, hogy lehet a feketepiacon venni facebookos rajongókat, lájkokat, youtube-os videó megtekintéseket, pinterestes, instagramos, googleplusos látszatnépszerűséget.

De minek?”

„…Az egész kísérlet talán legérdekesebb kérdése volt, hogy a kamu lájkoknak vajon van-e értékelhető gravitációja, vagyis a hirtelen megjelenő hamis rajongók és követők bevonzanak-e valódiakat, segít-e az egész feketepiaci akció abban, hogy nőjön az igazi rajongóink száma.”

„…nem hogy nem kezdtek szaporodni a követők és lájkok, de egy csomó egyenesen el is tűnt.

Facebookon valóságos népirtást voltunk kénytelenek végignézni: 13 maradt az ezer rajongónkból.”

Facebooklikesbuy-590x402

Ehhez hasonló, magyar oldalakat is találhatunk szép számban.

 

A Lailanma Marketingnek megvannak az eszközei a releváns rajongók FB oldalra való „tereléséhez” és ahhoz, hogy a rajongótábor aktív legyen.

Az Index.hu cikk itt olvasható: http://index.hu/tech/2013/08/29/en_elmentem_lajkot_venni_fel_penzzel/

Várjuk a kérdéseket, ajánlatkéréseket 😉 , konzultációs igényeket elérhetőségeink bármelyikén! Érdekes a téma? Mi a véleménye róla, van értelme kamu lájkokat, Google minusz 1-ket, néma csivitelőket, vagy vak videónézőket vásárolni?  😳

Pin It on Pinterest