A Facebook ezentúl jelezni fogja, ha valamelyik híresség, közéleti szereplő, népszerű márka, vagy vállalkozás oldala, profilja hiteles, ellenőrzött. A hitelesség igazolását az oldal, profil neve mellett egy kék körben lévő pipa fogja mutatni, s ez látható lesz a határidős események, keresési találatok megjelenítésénél és egyéb funkciókban is.

verified page

Név melletti pipa jelzi, hogy ellenőrzött oldal, vagy profil.

 

A Facebook proaktívan ellenőrzi a hiteles oldalakat és profilokat, de ha Ön úgy gondolja, hogy az mást személyesít meg, akkor jelentse, hogy hamis az account.

Vigyázat mert átverés is terjed!

Az insidefacebook.com adott számot arról, hogy “Fan oldal ellenőrzése”  címén, Facebook oldal adminokat céloz meg egy új átverés.

Nemrég egy átverés jelent meg a Facebookon, ami az oldal tulajdonosával közli, hogy van egy új “rajongói oldal ellenőrző program”. Az adathalász program kéri, hogy adják meg a Facebook bejelentkezési e-mail címet és jelszót.

Hasonlóan egy másik átveréshez,  ami a Facebook adminisztrátoroknak szólt, azt sejteti, hogy Facebook Security kéri, és úgy tervezték ezt is, hogy rávegye a felhasználókat a Facebook bejelentkezési adataik megadására. Ez a legújabb átverés, ami egy Hoax-Slayer, azt mondja az oldal tulajdonosoknak, hogy az új biztonsági funkciókra jogosultak , és ki kell választania egy 10 jegyű biztonsági kódot május 30-ig különben az oldalt fel kell függeszteni. Az üzenet tartalmaz egy linket, ami egy weboldalra visz, ahol űrlapmezőkben a oldal URL, e-mail címét, jelszavát és az általunk választott “átadó code” -ot lehet megadni.

Itt van egy screenshot a “rajongói oldal ellenőrző program”-ról, rajta fetüntetve, hogy átverés, Hoax-Slayer:

FanPageVerificationProgram1-500x445

A következő üzenetet küldte az oldal tulajdonosoknak az átverés:

Dear Facebook User,

You are receiving this message to notify you about the new security feature from Facebook called “Fan Page Verification Program”.
After many Fan Pages have been stolen lately leaving us no choice but Deleting them forever, we had to come up with an original solution about the Fan Page’s Security.
Luckily, your Fan Page, has a lot of likes and provides High Quality Content, which qualify it for this program.
To complete this process you must choose a 10-digit number (it can be any number) and that number will be assigned as your Security code”. This code will be the new passphrase for changing anything important for your Fan Page, like the Admin roles or other important settings.

Please be aware that this process it’s open only until 30.05.2013 and it’s mandatory to complete it. If you don’t, your Fan Page will be suspended permanently since it is not considered safe for the wide audience.

Please visit the link below to complete the process:

[Link Removed]

Facebook Security

Az oldalak tulajdonosai  vigyázzanak az ezekhez hasonló átverésekkel, és jusson eszükbe, hogy a Facebook soha nem adja ki a Facebook.com-on kivül másnak a jelszó bekérésétés ügyeljen bármilyen harmadik féltől származó megosztásra, weboldalra ami ilyen bejelentkezési adatokat kér.

Pin It on Pinterest