Észre vette, hogy a napokban egy új link jelent meg a posztok alatt? A három megszokott link – Tetszik (Like), Hozzászólok (Comment), Megosztom (Share) után megérkezett az Elküldöm (Send).

Elküldöm linkkel poszt küldése üzenetbenMire jó, miért lehet az Elküldöm link (funkció) nagyon hatékony marketing eszköz?

Ma már minden, botcsinálta marketinges tisztában van azzal, hogy a Facebook üzleti oldalak rajongóiknak csak nagyon kis százalékát érik el posztjaikkal. Az okokat sok, neves szakértő, elemző vizsgálta, mi is többször érintettük a témát, pl. a FB hirdetési rendszerének változásai kapcsán.

Ha egy kedvelt oldal bejegyzéseit elolvassa, megnézi a rajongó, de semmilyen visszajelzést nem ad, nem lájkolja, nem szól hozzá, vagy nem osztja meg azokat; akkor ezt a Facebook algoritmusai egy idő után úgy értelmezik, hogy a rajongó számára kevésbé fontos, és nem fogja megmutatni a szóban forgó oldal bejegyzéseit. Az ilyen rajongókat sok esetben már csak hirdetéssel érjük el.

A számunka fontos, az adott poszt közlendője szempontjából fontos rajongókat segít elérni az új, Elküldöm funkció, ami a weboldalakra elhelyezhető, Elküldöm gomb a weboldalon közösségi pluginhez hasonló működésű.

Hogyan működik az Elküldöm funkció, adott esetben miért “kötelező” az oldal adminok számára a használata?

Elküldöm használata

A használata annyira egyértelmű, hogy az elemzésébe nem mennénk nagyon bele. Az elküldeni kívánt poszt alatt lévő, Elküldöm linkre (1.) kattintás után megjelenő ablakban kiválasztom az üzenet címzettjeit (2.), majd megírom az üzenet szövegét (2.), végül az ablak alján lévő Üzenet küldése gombra kell kattintani.

Az így elküldött üzenet megjelenik a címzett Chat ablakában, az értesítő sávon, és az üzenet kezelőben is.

Elküldött üzenet érkezése

Miért fontos, “kötelező” az Elküldöm funkció használata?

A Facebookon is tapasztalható “reklámzaj” és a poszt elérés csökkenése miatt, az üzenetem szempontjából fontos rajongóimnak, ismerőseimnek biztosan el tudom juttatni üzenetemet, még akkor is, ha az adott időben, napokban nem használja a Facebookot. Amikor újra be fog lépni, a normál posztomat lehet, hogy észre sem fogja venni, hiszen az utolsó FB használata óta túl sok új poszt jelent meg számára, viszont az üzeneteim, amíg rá nem kattint olvasatlanként “mindig a szeme előtt lesznek”.

Nagyon jó, és hiánypótló funkció az új Elküldöm, de mértékkel alkalmazzuk, nehogy letiltsanak folyamatos zaklatásunk miatt a releváns rajongók, ismerősök. Érdemes továbbra időnként hirdetni, továbbra is fontos a hírlevelek küldése, ezekről se feledkezzünk meg, és posztoljunk továbbra rajongóink számára érdekes dolgokat.

Ha tetszett az írásunk oszd meg ismerőseiddel, közösségi oldalakon kommunikáló kollégáiddal!  😆 

Ui.: Mielőtt valaki megkérdezné… Oldal adminisztrátor módban is látszódik a posztok alatt az Elküldöm link, de ekkor csak oldal posztként történő megosztásra, közzétételre használható.

Oldal admin módban csak megosztás

Pin It on Pinterest