Fájl konvertálás a felhőben

Fájl konvertálásTalálkozott már olyan fájllal (kép, hang, videó, tömörített…), amit a számítógépére telepített programjai nem tudtak beolvasni? Mit szokott ilyenkor csinálni? Valószínűleg keres a Google segítségével egy alkalmas segédprogramot, amit talán soha többé nem fog használni. Ha valamilyen “felhő drive”-on (Google Drive, Dropbox) tárolt fájllal gyűlik meg a baja, akkor előtte még le is kell tölteni a számítógépére. Amit eddig írtunk elfelejtheti, van egy nagyon jó megoldás.  🙂

(tovább…)

Quickoffice mindenkinek + 10GB Google Drive tárhely

GDocsDriveMindenki szereti ingyenes cuccokat, ezért a Google mindenki számára, ingyenesen elérhetővé tette a Quickoffice-t. A Quickoffice segítségével szerkesztheti Microsoft ® Office dokumentumokat a különböző készülékein, szabadon dolgozhat velük hiszen nem számít, hogy milyen hardvert, vagy szoftvert használ. Quickoffice is tökéletesen illeszkedik a Google Drive tárolóhoz, így bárhonnan biztonságosan hozzáférhet a fájlokhoz.

(tovább…)

Ingyenes szolgáltatás: így nem vesznek el a számítógépen tárolt adatai

Kürt adatőr403Az AdatŐrrel bárki ingyenesen és nagymértékben csökkentheti számítógépén az adatvesztés esélyét, vagy ha a kár mégis bekövetkezett, olcsóbb lehet a helyreállítás. A szolgáltatás működésében a vírusvédelemhez és a biztosításokhoz is hasonlít, utóbbiakhoz annyiban, hogy kis valószínűséggel bekövetkező, de nagy kárt okozó eseményekre kínál megoldást.

(tovább…)

18 GB-ra is növelhető a Dropbox ingyenes online tárhely

Május elején “Felbolydult az online tárhelyek mezőnye” címmel jelent meg írásunk (SG.HU) nyomán arról, hogy a Google Drive ingyenes tárhelyszolgáltatás, 5GB-os tárhelyet ajánl Google fiókkal rendelkező felhasználóinak. Ezzel a lépéssel legyűrte a közkedvelt Dropbox online tárhely szolgáltatót.

A Dropbox most visszavág.

(tovább…)

Felbolydult az online tárhelyek mezőnye

Egycsapásra megváltozott a helyzet az utóbbi hónapokban egyre nagyobb figyelmet kapó online tárhelyek szegmensében, ahol a Google belépésével nem pusztán a mezőny kibővüléséről, hanem az ott folytatott verseny jelentős mértékű felgyorsulásáról is beszélhetünk. A keresőcég – meglévő hatalmas felhasználói bázisára támaszkodva – kikezdheti az itt jelenlévő riválisok pozícióját, amit utóbbiak gyors válaszokkal igyekeznek megelőzni, vagy legalábbis csillapítani. Kérdés azonban, hogy a kedvező, kifejezetten a laikusoknak szánt ajánlattal szemben mit tudnak majd felmutatni a többiek. 

Pin It on Pinterest