Események oldal dizájn változás

(a kép forrása: szeretlekmagyarorszag.hu)

A Facebook új dizánjt tesztel. Lehet, hogy hamarosan borítóképet kapnak az események oldalai is! Kicsit úgy fognak kinézni, mint a csoportok oldalai. Az allfacebook.com adott hírt a változásról, de mi magunk is észrevettük a változást egyik partnerünk Események oldalán.

Jó lesz…  😆

Az első képen megmutatjuk az “Események oldal” régi megjelenését, utána ugyan annak az eseménynek, partnerünk rajongói oldalán, már az új dizájnnal történő megjelenését. Itt jegyezzük meg, hogy először az “Esemény oldal” borítóképe még 714 x 200 px méretű volt, mára 714 x 264 px-re változott, és lehet még további módosítások történnek.

régi esemény oldal megjelenés

Régi “Esemény oldal” megjelenés

meghívó prtsc új

Új esemény oldal dizájn

Az új megjelenéssel a “Buy Tickets” funkció is beépítésre került, amely segítségével megadhatunk pl. egy URL-t, ahol a belépőjegyek beszerezhetők az adott eseményre.

Nem mindegy, hogy a 714 x 264 px-es esemény oldalunk borítóképére hogyan helyezzük el a mondanivalót, mert az idővonalunk (Timeline) “Tevékenység dobozába” ebből a képből vág ki a Facebook bélyegképet (98 x 58 px), illetve borítókép alatt helyett foglaló “Események” alkalmazásképet (111 x 74 px).

timeline tevékenység

Oldalunk idővonalán – a Tevékenység dobozban
megjelenő bélyegkép 98 x 58 px

Ezek a képek nem cserélhetők, az Esemény oldalra feltöltött 714 x 264 px méretű borítóképből vágja ki a Facebook.

timeline események apps

Idővonalunk borítóképe alatt lévő alkalmazások
között is megtalálhatjuk az Események nevűt, amelynek képe 111 x 74 px

A két bélyegképen látható, hogy az új Esemény oldali borítóképből nem éppen a legjobb tartalmú részt jeleníti meg a Facebook.

Segítünk egy Photoshop sablonnal, letöltéséhez kattints az alábbi képre. Amíg a Facebook nem változtatja meg a méretezéseket, addig ezen sablont használva jól el tudod helyezni tartalmaidat az esemény borítóképre.

esemeny cover 714x264

Esemény cover 714 x 264 px

Nálatok megjelent már az új küllemű Események? Készítettél hozzá borítóképet? Ha tetszett az írásunk a lájkot, +1-et megköszönjük 😉

Pin It on Pinterest