google kepkereso

A Google képkeresője új kezelőfelületet kapott, amivel gyorsabban böngészhetünk a találatok között. Az érintőképernyőt használók örülhetnek.

A képkeresőt használók rengeteg fotót nyálaznak át mire elérik céljukat, ezt a feladatot kívánta leegyszerűsíteni az amerikai cég.

A változtatásnál figyelembe vették a hordozható készülékek tulajdonosainak érdekeit is, hiszen érintőképernyőkkel sokkal egyszerűbb lesz a jövőben a nézegetés. Az új szolgáltatás használatánál keresés után a találatra kattintva egy előlapra jutunk, ahol a bal oldalon a monitorra átméretezett kép szerepel, jobb oldalon pedig eldönthetjük, hogy megtekintjük a kép honlapját, az eredeti képet vagy a kép részleteit. A képet hosztoló domain neve is kattintható, azaz összességében kettőről négyre emelkedett a tartalmazó honlapra mutató linkek száma, ami a cég tesztjei szerint a látogatások növekedését eredményezte.

google kepkereso2

Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy eddig a háttérben az eredeti honlap is betöltődött, ezért sokszor szükségtelen volt azt külön megnyitni. Ennek elhagyását pozitívumként emelik ki, miszerint a Google ezzel csökkenti a forrásszerver leterheltségét és javítják a lapletöltést mérő programok pontosságát. Alatta továbbra is helyet kapott a többi találat, melyek között a kurzorbillentyűkkel mozoghatunk. A részleteknél megtudhatjuk a kép méreteit, egyből láthatunk hasonló képeket, illetve esetlegesen olyan további honlapokat ahol ez a kép még szerepel. A cég blogsposztjában még a metainformációk felsorolása is helyet kapott, de jelenleg úgy tűnik, hogy ezek még nem jelennek meg.

(forrás: SG.HU)

Szoktad használni a Google képkeresőjét? Kezelhetőbb, jobb lett az új felület és a működés?

Pin It on Pinterest