billentyűzeten emailA Google új funkciójával mindenki beállíthatja, hogy mi történjen a Google-nél tárolt adataival, köztük a Gmailben lévő e-mailjeivel és a Drive-ban található dokumentumaival, miután meghal.

 

 

 

 

  probate_intro_screen3  

Mi történjen a fotókkal, e-mailekkel és dokumentumokkal, ha nem használja már a Google-t? A Google az Ön kezébe adja a döntést.

Érdemes adatait megosztania egyik megbízható ismerősével vagy családtagjával, illetve teljes mértékben törölheti is a fiókját. Számos olyan helyzet előállhat, amelynek következtében nem tud hozzáférni Google Fiókjához, vagy nem tudja használni. Bármi is legyen az ok, mi lehetőséget biztosítunk annak meghatározására, hogy mi történjen az adataival ilyen esetben.

Az Inaktív fiók kezelője segítségével megadhatja, hogy fiókja inaktívvá váljon-e, és ha igen, mikor, valamint hogy mi történjen adataival, és hogy kiket kell értesíteni.

Beállítás 

 

Időkorlát

Beállíthat egy időtartamot, amelynek a lejárta után a fiók inaktívnak tekinthető. Az időtartam a Google Fiókba történő utolsó bejelentkezéstől kezdődik.

 

Figyelmeztetés

Az Inaktív fiók kezelője értesítést küld e-mailben vagy szöveges üzenetben az időkorlát lejárata előtt.

Az ismerősök értesítése és az adatok megosztása

Adjon meg olyan megbízható ismerősöket, akiket értesíteni szeretne arról, ha már nem használja fiókját. Ha szeretné, adatokat is megoszthat velük.

A fiók opcionális törlése

Ha szeretné, utasíthatja a Google-t a fiók törlésére az Ön nevében.

Szerintünk ez nagyon hasznos szolgáltatás, főleg annak fényében, hogy pl. a Facebookon csak üzenetben lehet kérni egy fiók halál miatt történő inaktiválását, de az adatokat nem adják át.
Ha szerinted is hasznos a Google szolgáltatása oszd meg ismerőseiddel Ők is tudjanak róla.

Pin It on Pinterest

Close