Egy új kutatás szerint, ha kommunikációról van szó, az amerikai tiniknek szinte kivétel nélkül a Facebook, az e-mail és az okostelefon jut eszébe.

Az Abewer Communications felmérése alapján digitális lemaradókról alig lehet beszélni: 93-93 százalékuk az e-mailt és a telefont használja (ez utóbbi a beszélgetést és az SMS-ezést is jelenti), míg tízből kilencen nyúlnak a Facebookhoz. Persze ezek az adatok nem annyira meglepőek egy olyan generációnál, amely az internettel együtt nőtt fel és el se tudja képzelni az életét a mindent tudó okostelefon nélkül.

 

A “What tools do they use?”  – Milyen eszközt használnak? kérdésnél látható a használt eszközök megosztása %-ban.

Alatta a …  “A Day in the Life” – Egy nap az élet, azaz Mit használnak a tinik a kommunikációhoz a nap különböző időpontjában? … grafika látható.

Lentebb az E-mail és a Facebook napi használatának összehasonlításáról kapunk képet annak tükrében, hogy mire használják.

Ami ennél sokkal érdekesebb, az a hipotetikus szituáció (legalsó ábra), amely szerint kedvenc kommunikációs csatornájuk megszűnik. A tinik 43 százaléka egyszerűen másik hálózatot választana, a válaszadók 14 százaléka szerint a közösségi oldalakat a személyes beszélgetések válthatnák le, míg 6-6 százalékuknak a levelezés papír-ceruzás változata és a vezetékes telefon is eszébe jutott.

 A tinik 18 százaléka viszont úgy érezte, hogy kedvenc kommunikációs csatornája hiányában egyszerűen egy az egyben felhagyna a kommunikációval. Internetfüggőség vagy fiatalkori dac?

Az eredeti cikk (angol) és az infografika teljes méretű képpel –  Data and infographic by AWeber Email Marketing – található meg.

Forrás: AWeber/Hír24

Kíváncsiak lennénk egy hasonló Magyarországi felmérés eredményére. Van tini gyermeked, Te magad vagy tinédzser. Mi a véleményed ezekről az adatokról, mi a tapasztalatod?

Pin It on Pinterest