Bosszant, hogy a Facebook nem jó képet választ a weboldaladról, amikor valaki lájkol, vagy megosztja a linket? Ebben a cikkben megtudhatod, miért van ez így.
Amikor a weboldaladon a Tetszik gombra kattint valaki, a Facebookon megjelenik egy link, egy hozzátartozó képpel és egy rövid leírással.
Ezeket az információkat a Facebook a weboldaladból gyűjti ki, azokból az adatokból, amiket Te illetve a weboldalad rendszere ad. Már ha van megfelelő adat a weboldaladon ehhez.

 
Mi a legtipikusabb hiba?
 
Az, hogy a Facebook nem tud kibányászni a weboldalból egy képet se, vagy valami teljesen nem oda való képet választ.
Mi alapján válogat a Facebook képet?
Amikor valaki megnyomja a Tetszik gombot, a Facebook először szabványos forrásokat, megoldásokat keres, de ha nem talál, akkor megkeresi a legkisebb képet, amit csak talál, és azt rakja be az üzenőfalba.
Ez szerencsés esetben a céged vagy a weblapod logója, szerencsétlen esetben egy oda nem illő kép, esetleg egy smiley, ami talán fel is lesz nagyítva élvezhetetlen méretben.
Weboldal alapértelmezett képe a Facebookon. Nem túl előnyös, igaz?
Valljuk be ez nagyon igénytelen. Nem biztos, hogy elég embert ösztönöz a kattintásra.
 
Mit tehetsz, ha biztosra akarsz menni?
Használd az open graph protokollt, abból is a képekhez kapcsolódó információs bejegyzést mindenképpen!
Alapértelmezett Facebook kép kiválasztása open graph protokollal
Ha azt beilleszted, és megadsz egy általános képet a webodlaladhoz, vagy minden egyes oldal esetén meghatározol egy saját képet, amit a Facebookon belüli üzenőfali megjelenítéshez optimalizálsz, akkor sokkal több esélyed van, hogy azok, akik látják az ismerősük által megosztott linket a hírfolyamukban, rákattintsanak, és így eljussanak a weboldaladra.
Weboldalról választott kép a Facebookon. Döntsd el Te, mi jelenjen meg!
Az open graph protokollról és a Like gomb beállításairól sok szó lesz még az oldalon, mert sok olyan – az alapértlemezett kép beállításához hasonló – hasznos apróság oldható meg ezzekkel, amit a legtöbb weboldal illetve Facebook oldal tulajdonosa nem használ ki.
 
A Te weboldaladon van beállított alapértelmezett kép?

Pin It on Pinterest