Az InsideFacebook.com oldalon jelent meg egy érdekes hír, ami szerint a Facebook vizsgál egy új formátumot Kérdések funkciójának megjelenítésére, amely magában foglal nagy képeket, hogy a felhasználók azokra kattintva adhassanak választ.

Láttuk a közösségi hálózat saját oldalain az “Ismert problémák a Facebook-on (Known Issues on Facebook)” és a “Facebook tippek (Facebook Tips)” a tesztelést, de a saját oldalainkon, vagy személyes profilokon még nem jelent meg. Nem egyértelmű, hogy ez egy különleges funkció a Facebook említett oldalain, vagy olyan dolgot tesztel, amit be akar vezetni a többi felhasználó számára. Megkérdeztük a céget további információkért.

Frissítve 8/22/12 9:04 PT – Facebook nyilatkozta: “Jelenleg tesztelünk olyan funkciót, amely lehetővé teszi, hogy az oldalon az adminisztrátorok egy képet csatoljanak egy kérdésre. Ez még mindig egy teszt, és nincs további részlet amit megoszthatnánk ebben az időben. “]

Az új elrendezéssel, a képek fölötti egérmozgásra reagáló finom animációval sokkal jobban érzékelhetők a különböző választási lehetőségek. Miután a felhasználó választott, akkor látni fogja, hogy mások hogyan szavaztak; ugyanabban a formában, ahogy az eredetileg használt Facebook kérdéseknél.

A új formátumú verzió megjelenik majd mobil eszközökön is.

Kérdések egy olyan termék, amelyről úgy tűnt, hogy a Facebook nem akar különösebb energiákat fektetni a fejlesztésébe. Ezt azért is gondoltuk, hiszen  majdnem egy évvel  azután, hogy a kérdésekre mobil felületen is lehet válaszolni, viszont felhasználók még mindig nem tudnak kérdéseket feltenni mobiltelefonon.

Marketingesek azonban gyakran alkalmazzák, hasznosnak tartják a Kérdések funkciót a rajongói oldalakon. Eltudjuk képzelni, hogy ez a nagyobb formátumú különösen hatékony lesz, ha megjelenik az oldalakon. Az új Kérdés funkció kitűnő post hirdetési lehetőség is lesz. 

Forrás: insidefacebook.com

Kérdésed van? Tedd fel! 🙂 🙄 … a rajongói oldaladon, nagyon hasznos marketing eszköz már most is.

Pin It on Pinterest