A Facebook a napokban beállította azoknak a felhasználóknak a rövid nevét, akik ezt nem tették meg. Mi ez a rövid név? A böngésző címsorában a https://www.facebook.com/valaki.neve, amit a felhasználó nevéből képzett. Szerencsére akinek nem tetszik az így beállított név, az még tud rajta változtatni a [Fiókbeállítások] Általános menüpont, Felhasználónév lap szerkesztésével.

Ehhez kapcsolódóan egy másik fontos adatunkat is megváltoztatta. A rövid névből képezve,  a Timeline névjegyben, a látható e-mail címként mindenkinek valaki.neve@facebook.com e-mail címet állította be. Néhány hónappal ezelőtt egy közleményben közölték, hogy egységesítik a felhasználók elérési adatait, de direkt értesítést nem küldtek a felhasználóknak.

Érdemes az általunk preferált e-mail címünket visszaállítani, nehogy lemaradjunk fontos levelekről a Facebook egységesítési akciója miatt. Az átállítás folyamatát (ami egyébként nagyon egyszerű) az alábbi képen mutatjuk be.

Timeline-on megjelenítendő e-mail cím beállítása

Timeline-on megjelenítendő e-mail cím beállítása

 

Azt nem firtatjuk, hogy a Facebooknak mi volt a célja ezzel az akcióval; viszont fontosnak tartjuk, hogy figyelmeztessétek ismerőseiteket erről, osszátok meg cikkünket.

Pin It on Pinterest