A legjobb módja annak, hogy ösztönözze az ügyfeleket, a Facebook rajongókat, hogy az ajánlatokat szórakoztató és magával ragadó módon mutatja be, motiválva őket arra, hogy szeressék oldalát és kommunikációját. Ezt a 70/20/10 szabály megtanulásával és megfelelő alkalmazásával érheti el.SnapRetail azt javasolja, hogy a Facebook oldalon a tartalom 70%-a segédanyagok és értékes tartalmak legyenek; 20%-a  mások tartalmának megosztása; és csak 10%-a legyen saját áruházi promóció, termék vagy szolgáltatás értékesítés.


Crystal Vilkaitis, SnapRetail  igazgatója, így bontja le:

  • 70%-a a hírfolyam post-oknak az Ön üzleti oldalán hozzáadott értéket kell tartalmaznia rajongói számára. Ehhez kell némi találékonyság. Adjon egy tippet, tanácsot, hogyan kell használni ezt-azt, linket, egy érdekes cikket, beszéljen a helyi hírekről és eseményekről, kérdéseket tegyen fel, hogy a közösség részt vegyen az oldal életében! 
  • 20%-át az üzleti oldalon mások tartalmának megosztása jelentiAzáltal, hogy megosztja mások promóciót, üzleti oldalaik tartalmát, ötleteiket, saját közönsége számára új információkat ad; Ők felismerik ezt, és valószínűleg megosztják a tartalmat a hálózaton. Ettől ne féljen, hisz az ön oldalának értéke értékesítési szempontból nem fog csökkenni!
  • 10%- a  legyen a hírfolyam post-oknak – értékesítés, új termékek, vagy szolgáltatások, versenyek és ajándékok,  értékesítési promóciók, stb.

A legtöbben úgy gondolják, a Facebook oldaluknak nincs más küldetése, mint a céges eseményekkel, új termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos információk közlése, mint azt a hagyományos reklámban, marketingben megszokták. Az egy igazi kihívás, hogy olyan kommunikációs elemeket dolgozzon ki, amelyek megfelelnek az első két kategóriának, mégis érdemes erre időt szánni, mert azt tapasztaljuk, hogy a hatékonyan működő üzleti oldalakon, csak a szórakoztató, érdekes kommunikáció kapja a legtöbb hozzászólást.

Néhány tipp, ami segít, hogy  hatékonyabbá váljon a post-olás, és több hozzászólás szülessen:

  • Számítógépén mindig legyen nyitva Facebook oldala, hogy amikor eszébe jut valami azonnal leírhassa. Ne hagyjon posztolás nélkül napokat, legyen rendszeres. Biztosan tudja, hogy már időzítheti is a posztokat.
  • Ne féljen saját személyiségét megjeleníteni kommunikációjában, legyen ugyan olyan közvetlen, humoros, kedves, mint a való életben az irodájában, a boltban, de semmiképp se jelenítse meg politikai, vallási, és egyéb nézeteit üzleti oldalán!
  • Tegyen fel nyitott kérdéseket, amelyek ösztönzik az ügyfeleket, rajongókat, hogy vegyenek részt a párbeszédben.
  • Azonnal válaszoljon, ha kérdést tettek fel, vagy véleményt írtak az oldalon.
  • Kérdezze meg a szállítóit, partnereit hogy vannak-e videóik, fogyasztói tippjeik, amiket közzé tehet az oldalán.

Kattintson ide, töltse le a Facebook 70/20/10 szabály infografikát.

Forrás: snapretail.com 

Neked milyen ötleteid vannak a posztolás hatékonyabbá tételére? Oszd meg velünk hozzászólásban akár itt is, vagy Facebook, Google Plus oldalainkon.

Pin It on Pinterest