FB oldal - reviving_text_11422-200x200Miként őrizhetjük meg márkánk online követőit?

Jegyezzük meg és tartsuk szem előtt az alábbiakat…

Számtalan akcióterv született már a likeolók aktív figyelmének felkeltésére. Nézzük, – az Ipsos nemzetközi kutatásában – saját bevallásuk szerint, mi ösztönzi őket a legjobban.

ipsos 4 tipp

  • A legnagyobb mértékben a nyereményjátékok buzdítanak, valamint a meglévő és az újonnan bevezetendő termékekkel kapcsolatos véleménynyilvánítás lehetősége. Ezen a területen a nemzetközi átlag 52%, Magyarországon azonban a 61%-ot is eléri.
  • Nemzetközi szinten 50%-nyian reagálnak pozitívan a különféle kedvezményeket biztosító kuponokra és az ingyenes termékekre (közeli ehhez a magyar 46%-os átlag).
  • Érdemes vicces, érdekes megoldásokkal próbálkozni, 34%-ból vált ez ki érdeklődést mind a nemzetközi porondon, mind itthon. 34%-ot ösztönöz arra, hogy az általa olvasottakat másokkal is megossza (a magyar adat ennél egy hajszállal még magasabb is: 36%).
  • Ha a márkával kapcsolatos e-mailjeire választ kap, azt 30% értékeli kedvezően (a magyarok 22%-ban lelkesednek ezért). 28% veszi szívesen, ha kommentjei nem maradnak visszhangtalanok (a magyarok 18%-ban vélekednek így).

A fentieket megszívlelve, márkatulajdonosként, közelebb férkőzhetünk követőinkhez, s nagyobb mértékben elnyerhetjük lojalitásukat.

(Forrás: ipsos.hu)

Pin It on Pinterest