Miután a márka Facebook oldal egy kiváltság és nem jog, ha nem követi a Facebook szabályait, a rendkívül népszerű közösségi média platform fenntartja magának a jogot, hogy elutasítsa, vagy eltávolítsa az oldalt bármilyen okból, bármikor.
Ha a vállalkozásod arra törekszik, hogy megtartsa a Facebook oldalát, akkor győződj meg arról, hogy elkerülöd az alábbi három hibát: 

1 . Az alkalmatlan Timeline borítókép

Timeline már egy éve megjelent, de ez még mindig az egyik legnagyobb kérdés Facebook-on. Csak azért, mert gyakori, hogy egy borítókép telefonszámot, webcímet vagy a cselekvésre való felhívást tartalmaz, nem jelenti azt, hogy ez szabályos, hogy a Facebook ezt jóváhagyja. Facebook sok korlátozást felállított, hogy pontos legyek négyet, a Facebook Timeline borító képekkel kapcsolatban. Ezen korlátozások betartása kötelező. A Facebook nem akarja, hogy a borítóképek mint a cég hirdetési felülete jelenjen meg. Ehelyett a borítóképek lehetőséget adnak a vállalkozások számára, hogy egyedi és átgondolt módon bemutassák a márkát, a céget.

Timeline borítókép szabályok

Válassz egy egyedi fotót az oldal idővonalának tetejére.
Megjegyzés: A felületen nem lehetnek akciók, kuponok, vagy reklámok.
A borítókép nem lehet elsődlegesen tex-alapú, nem sértheti mások szerzői jogait. Tudj meg többet a borítókép választásáról.

2. A személyes Facebook profilja helyett Oldal

Tudtad, hogy a Facebook szabályai tiltják, ha a cégedet Facebook személyes profilban képviseltesd, nem pedig egy márka oldalon? Igen, ez így van. Ezek a szabályok elsősorban a Facebook oldalakkal kapcsolatos követelmények között szerepelnek, ezek kimondják: “az oldalak által adott tartalom nyilvános és megtekinthető mindenki által, aki látja azt az oldalt”. A személyes profilok a Facebook-on már sokkal több adatvédelmi beállítási lehetőséggel bírnak, ilyen opciókkal oldalak nem rendelkeznek, mivel a vállalkozásoknak kell fenntartani bizonyos szintű átláthatóságot. Ha vállalkozásod eddig személyes Facebook fiókban működött, itt megnézheted a lépéseket, hogyan kell átalakítani a személyes profilt Facebook üzleti oldallá.


Kép socialmediatravelers.com jóvoltából

 

3. Facebook összetevők használata / promóciók, játékok külső alkalmazás nélkül 

Facebook nagyon szigorú szabályokat határozott meg a platformon futtatható versenyek és promóciókkal kapcsolatban. Tudod, hogy a legfontosabb szabály, hogy a Facebook.com-on, az oldalakon minden promóciót csak Canvas Page (vászon oldal) belül írt alkalmazások (mint például Partnereink promóciói) segítségével lehet megjelentetni. A felhasználók személyes profilján egyáltalán nem futhat verseny, nyereményjátékok és promóció, hiszen azoknak csak a Facebook üzenőfaluk van. A Facebook üzenőfala, összetevői (post, kép- és videómegosztás, stb.) a promóció nyertesének és az oldalon fut a promóciók kommunikálására nem használható, a megfelelő csatorna erre a Canvas Page. Ez az egyik módja annak is, hogy megakadályozzuk gyanús, spam postokat.

Olvasd el a részletesebb listát, hogy mit kerülj el, avagy mit csinálhatsz  a Facebook-on – kattintson ide.

Forrás: ShortStack.com

Ha tetszett a cikk oszd  meg Facebook oldalt üzemeltető ismerőseiddel, ők se kövessék el ezeket a hibákat, ha e-malben is szeretnél értesülni ehhez hasonló írásaink megjelenéséről iratkozz el hírlevelünkre.

Pin It on Pinterest