A Facebook legújabb szolgáltatásaként mostantól rajongói oldalunk 14 nap türelmi időtkap, ha úgy döntöttünk volna, hogy töröljük. Ezalatt a 14 nap alatt még meggondolhatjuk magunkat és visszaállíthatjuk az oldalt. Lássuk, hogyan:

Az oldal törlése

Egy rajongói oldalt viszonylag egyszerűen törölhetünk adminisztrátorként. Menjünk a beállításoknál a Manage Permissions menüpontra és ott látjuk az oldal törlése opciót:

Ezt az oldalt már rég törölnünk kellett volna, eddig csak el volt rejtve a rajongók elől…
Vegyük észre, hogy ezen az oldalon egy másik lehetőségünk is adódik: nem töröljük az oldalt, csupán a rajongók elől rejtjük el. Ezt legfelül a Page Visibility pontnál tudjuk beállítani. Ha az oldalunk még nem volt rejtve, akkor a törlés linkre kattintva az alábbi üzenettel találkozunk:
A megerősítő kérdésnél is felkínálja számunkra a Facebook, hogy a 14 napos türelmi idő alatt elrejthessük a tartalmat. Ha ezt az opciót kiválasztjuk, akkor csak az adminiszrátorok férnek majd hozzá az információkhoz, a rajongók nem fogják látni többet az oldalt, számukra már olyan, mintha töröltük volna. A Delete Page gombra kattintva visszatérünk a beállításokhoz, de már ezt az üzenetet fogjuk látni:
Mostantól kezdve az adminisztrációs felületen mindig a végleges törlésig hátralevő időt lehet látni majd. 14 nap elteltével pedig megkér minket a Facebook, hogy erősítsük meg, tényleg törölni akarjuk az oldalt. Ha megerősítjük, az oldal végleg törlésre kerül és minden rajta szereplő tartalom eltűnk.
Az újítással egyértelműen az volt a Facebook szándéka, hogy elkerülje a véletlen, vagy meggondolatlan döntésekből származó törléseket. Nem beszélve arról, amikor egy oldalnak több adminisztrátora van és az egyikük úgy dönt, törli az oldalt, csak erről nem értesíti a többieket. Az adminok a törlésről, illetve a 14 napos türelmi időről értesítést kapnak, így lehetőség van a közbelépésre.
Forrás: BeSocial.hu

Pin It on Pinterest

Close