10 parancsolat - 250Nehéz beilleszteni a napi rutinok közé a Facebook feladatait? Egy percig se stresszeljen! Meg van a 10 legfontosabb dolog, amit tennie kell, hogy minden rendben legyen. Következik a 10 parancsolat, amit minden Facebook adminisztrátornak követnie kellene a sikeres Facebook marketinghez.

1. ) Hetente legalább egyszer elemezze az oldala Insight statisztikáját.

Vegye tudomásul, hogy változnak a trendek, s ha ezt mutatja az Insight elemzése, akkor állítsa át a kommunikációs stratégiáját ennek megfelelően. pl. A célközönsége már nem reggel olvassa, reagál a posztjaira, hanem kora este, akkor álljon át az esti megosztásokra.

2.) Nem hagyhatja figyelmen kívül oldala rajongóinak reakcióit, üzeneteit, hozzászólásait.

A legjobb gyakorlat, ha minden üzenetre, észrevételre 24 órán belül reagál.

3.) Legfrissebb híreket, információkat tegye közzé oldalán.

Minden nap szánjon arra fél órát, hogy témakörébe vágó vezető hírforrásokat átböngészésére, olvassa el az ott megjelenő cikkeket. Pl. Facebook marketing témakörben a Facebook’s newsroom, AllFacebook.com és SociallyStacked.com, illetve Lailanma Blog.  😉

 4.) Ne kizárólag az üzlete ajánlatairól, ügyeiről beszéljen.

Kövesse a 70 / 20 /10 posztolási szabályt – 70% értékes és releváns tartalom, 20% megosztott tartalom, 10% promócióiddal foglalkozó tartalom -, hogy szeressék az oldalad kommunikációját.

5.) Következetesen legyen jelen a nap folyamán.

Ne csak egy időpontban posztoljon, mert az elkötelezettségi mutatói fogják bánni, hanem legalább három különböző időpontban pl. reggel, kora délután, és este. Nyugodtam megismételhet egy-egy posztot különböző időpontban. Ez persze nem jelenti azt, hogy állandóan a Facebookon kell lógnia, időzítheti a posztjait.

6.) Ne felejtse el frissíteni az oldala borítóképét.

Frissítse gyakran a borítóképet, havonta egyszer ideális. Érdemes egy-egy új promóció, esemény alkalmával is, ahhoz igazodva cserélni, kihasznál a képben rejlő marketing lehetőségeket. Erről a témáról sokat írtunk.

7.) Hétvégén és munkaidőn kívül is kommunikáljon.

Használja ki a Facebook időzített posztolás lehetőségét, vagy egy külső, posztolás időzítő eszközt (pl. Post Planner) az esti és a hétvégi posztolási tevékenységhez. Ne felejtse, hogy az esti órák és a hétvégék általában a felhasználók legaktívabb időpontjai – nézze meg az Insight elemzőben, hogy az oldala szempontjából hogyan alakul ez.

8.) Ne csak a nagy ünnepek alkalmával futtassa promócióit.

Ne várjon pl. a nagy nyaralási szezonra, s ne csak a szezon alatt akardja, hogy a promóciói teljesítsék értékesítési terveit; hanem használjon ki minden alkalmat pl. a közelgő Valentin nap, farsang, halloween, egyéb jeles napok. Az is jó, ha ön talál ki ilyet, s esetleg hagyományt teremt belőle, mint mi a Pünkösdi mega-kvíz promóciónkkal.

9.) Ne tegye lehetővé, hogy csaljanak a Facebook promóciói, játékai résztvevői.

Amikor szavazni kell valamiről, ne csak a szavazatok száma döntse el ki a nyertes, hanem pl. a 10 legtöbb szavazatot gyűjtőből sorsoljon, vagy zsűri döntse el. Minden esetben készítsen szabályzatot, amelyben írja le világosan, hogy mi alapján dönt. Játékszabályokra találhat példákat a partnereink promócióit, játékait bemutató alkalmazásunkban lévő, most futó, vagy régebbi programokban.

10.) Ne tulajdonítson túl nagy értéket oldala lájk számának.

A Facebookban a legnagyobb érték a vállalkozások számára, hogy megteremti a lehetőséget az adatgyűjtésre, mint pl. az e-mail címek, vonzó kommunikációs felületet biztosít a rajongók számára és megteremti a márkája, szolgáltatási ismertségét (megfelelő, rendszeres kommunikáció alkalmazásával, promóciós alkalmazások és hirdetések használatával). Ne hagyja, hogy oldala lájk száma határozza meg márkája sikerét.

Ha Ön kezdő oldal adminisztrátor, akkor feltétlenül olvassa el, hogy mi az a 12 dolog, amit tudni kell a Facebook oldalak adminisztrációs felületéről; az oldalán elhelyezhető képek méreteiről, pedig itt tájékozódhat. Szeretne képben lenni, hogy milyen változások történnek a Facebookon? Kövesse Facebook oldalunk posztjait, de hírleveleinkből is tájékozódhat.

Forrás: a partnerünk, a shortstack.com cikke, s itt van az eredeti +10 parancsolatot tartalmazó kőtáblájuk”  😆

Kattintson a képre az eredeti, PDF-ben történő letöltéséhez!ten-commandments

Pin It on Pinterest